“We are being imprisoned with the standards and values of
others in our head. Various media are also contributing hard on this matter. Their images make it more binding to meet to certain expectations or perfection.”
-Nothing is real-

My name is Marvin Vince Kerstholt, born 11 March 1991.
I have classic autism
I’ve studied multimedia for several years, but my real source of
creativity, inspiration and motivation arose when I bought a
camera on my 14th birthday and started experimenting with
movement, focus, contrast and with strange compositions.
This way all kinds of odd images entered me - my own copy
of the world around me.

At 17… I had my first exhibition at the Noorderlicht Photo
Gallery* - see also the links.

Marvince
“Je zit geestelijk gevangen met de normen en waarden van anderen in je hoofd. De diverse media werken daar hard aan mee. Met hun beelden wordt het nog dwingender om aan bepaalde verwachtingen en perfectie te voldoen.”

-Niets is echt-

Mijn naam is Marvin Vince Kerstholt, geboren 11 maart 1991. Ik heb klassiek autisme.
Ik heb een aantal jaren multimedia gedaan, maar het bleek dat je vooral commerciëel moest gaan denken - jezelf goed moest leren verkopen. Ik wil mij eigenlijk alleen maar bezig houden met het creatieve proces van het fotograferen - het kijken en een foto maken. Het vastleggen van mijn eigen wereld.

De inspiratie en motivatie om te fotograferen ontstond op mijn 14e toen ik een camera kocht.  Mijn vader en een vriend van hem bespraken een aantal foto’s - je kon door een druk op de knop een beeld van de werkelijkheid maken.
Dat wilde ik ook, maar dan wel hoe ik het zie.

Ik ben dan ook geen doorsnee fotograaf die op pad gaat om in opdracht (mooie) foto’s te gaan maken. Ik hou van andere fotografie - ik fotografeer mijn omgeving - het alledaagse - van wat er op mijn pad komt. Ik zie de wereld gewoon anders.

Marvince
English below